НБУ пропонує громадськості обсудити впровадження системи BankID

Середа, 22 червня 2016, 18:58
Експерти прогнозують, що впровадження системи дозволить збільшити обсяги трансакційного бізнесу в 5-6 разів.
НБУ пропонує громадськості обсудити впровадження системи BankID

Національний банк в рамках Комплексної програми розвитку фінансового сектору країни впроваджує систему дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID.

«Наші колеги з фінансового моніторингу вже почали опрацьовувати можливість надання банківських послуг за допомогою ідентифікації в BankID. Ми відкриті і готові до цього, але ця ініціатива повинна йти від банків. Поки що не всі готові до цього, побоюючись, що конкуренти отримають інформацію про їхніх клієнтів», — сказав в ході прес-конференції повідомив керівник проектів та програм управління стратегії реформування банківського сектора НБУ Валерій Майборода.

Він зазначив, що при виборі платформи для запуску технології регулятор розглядав три системи BankID: «Ощадбанку», «Приватбанку» і норвезької системи BankID. Регулятор вибрав першу, оскільки вона була розроблена не самим банком, а IT-компанією.

За словами директора Центру економічних досліджень і прогнозування «Фінансовий пульс» Сергія Мамедова, впровадження системи BankID дозволить збільшити обсяги трансакційного бізнесу в 5-6 разів, пише УНІАН.

Зазначимо, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Національний банк під час заходу, присвяченого впровадженню електронної технології ідентифікації особистості BankID, яка дозволить отримувати державні послуги онлайн за допомогою порталу poslugy.gov.ua, підписали меморандум про співпрацю. НБУ має намір впровадити систему дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID і запрошує банківське співтовариство, громадськість та органи виконавчої влади приєднатися до публічного обговорення даної системи.

comments powered by HyperComments