На українців очікує грандіозна перевірка доходів

Неділя, 18 вересня 2016, 23:37
Наступного року процес верифікації доходів додатково пройдуть 25 мільйонів громадян.
На українців очікує грандіозна перевірка доходів

Ця перевірка стане постійною, і саме верифікація дозволить «відсіяти» недобросовісних отримувачів соціальної допомоги, вважають у Міністерстві фінансів.

Верифікація зараз є усталеним процесом. Вона діє на постійній основі – виявляє шахрайства та помилки в соціальній сфері. При виявленні невідповідності громадянина критеріям видачі допомоги інформація про порушення скеровується розпорядникам коштів у соціальній сфері: Мінсоцполітики, Пенсійному фонду, фондам соціального страхування тощо – з рекомендацією припинити виплату. Мінфін скасувати соцдопомогу не має права.

Також відомо, що планують перевірити 25 мільйонів громадян. Це всі ті, хто отримує допомогу від держави, в тому числі пенсіонери, субсідіанти і переселенці. У міністерстві кажуть, що в Україні немає єдиної бази пільговиків і пенсіонерів, а в населених пунктах досі ведеться паперовий облік. В результаті пенсії по всій країні отримують «мертві душі.

Займатиметься верифікацією спеціальний відділ міністерства (зі штатом всього 11 людей). Їхнє завдання – зібрати інформацію, яка є в різних державних органах та банках, і звіряти її.

comments powered by HyperComments