Понад 700 тисяч робітників виїхало з України в Польщу – Сергій Політучий

П'ятниця, 23 вересня 2016, 19:43
На сьогоднішній день Україна має проблеми з робочою силою.
Понад 700 тисяч робітників виїхало з України в Польщу – Сергій Політучий

Про це повідомив Сергій Політучий в ході Міжнародного економічного форуму в Харкові.

«Сьогодні ми маємо велику кількість підприємств, які є збитковими і чекають свого господаря, їх вартість набагато нижче, ніж може бути вартість підприємств в країні, яка знаходиться в Європі», – зазначив Сергій Політучий.

За його словами, Україна є чудовим транспортним коридором з Півночі на Південь і з Заходу на Схід. Використання коридору з більшою ефективністю – це справа відносно невеликих інвестицій.

«На сьогоднішній день ми почали відчувати проблеми з робочою силою: більше 700 тисяч робочих виїхало до Польщі... Європа могла б уникнути потоків трудових мігрантів, переносячи виробництво з Заходу на Схід, розвантажуючи Європу і вкладаючи в Україну», – вважає Сергій Політучий.

Серед основних проблем, які заважають залученню нових інвестицій, на думку Сергія Політучого, є недостатньо високий рівень презентації України за кордоном.

«Ми недооцінюємо одну з головних завдань на сьогоднішній день – це продаж торгової марки «Україна». На сьогодні фактично нічого в цьому напрямку не робиться», – заявив Сергій Політучий.

Ще одну проблему Сергій політучий бачить у тому, що більшість журналістів, які розповідають про Україну світу, живуть у Москві і, здебільшого, працюють в пропагандистських медіа.

«Започаткування власних медійних ресурсів, які можуть транслювати світу те, що відбувається в Україні – важливе завдання, хоча багатьма воно, на жаль, не сприймається серйозно», – підкреслив Сергій Політучий.

comments powered by HyperComments