З отримувачей субсидій спишуть борги

Понеділок, 14 листопада 2016, 11:07
Перерахунок незаконно виставлених платежів ЖКП за жовтень буде зроблений найближчим часом.
З отримувачей субсидій спишуть борги

Про це повідомляє прес-служба ХОДА з посиланням на урядовий портал.

У разі, якщо громадянам - одержувачам житлових субсидій надійшли платіжки із заборгованістю за тепло, газ чи електроенергію у разі використання цих енергоносіїв для опалення за минулий опалювальний період буде зроблений перерахунок, сказано в повідомленні. До цього їх зобов’язує Постанова Кабінету Міністрів України, ухвалена урядом 11 листопада 2016 року.

Вона змінює діючі Постанови КМУ №534 та №409, якими уточнено порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в частині недопущення нарахування та обліку будь-якої заборгованості на особовому рахунку одержувача субсидії після відповідного розрахунку за результатами опалювального періоду.

Таким чином, з отримувачей субсідій спишуть незаконно нараховані борги.

Крім цього, змінами передбачено, що в разі затвердження органами місцевого самоврядування норм споживання холодного та гарячого водопостачання і водовідведення, що перевищують соціальні нормативи, компенсація додаткових витрат отримувачам житлових субсидій у разі відсутності квартирних приладів обліку холодної та гарячої води здійснюватиметься за рахунок відповідних місцевих бюджетів.

Нагадаємо, минулого тижня жителі Харкова почали отримувати перші рахунки за новими тарифами за спожите в жовтні тепло. За даними користувачів соцмереж, сума за 3-кімнатну квартиру без субсидії -  1673 грн. Раніше за обігрів  3-кімнатної харків`яни платили близько 900 грн.

comments powered by HyperComments