НБУ побачив у мітингах дестабілізацію курсу гривні

Вівторок, 15 листопада 2016, 20:15
На міжбанківський валютний ринок України на цьому тижні продовжує тиснути політична нестабільність, незважаючи на наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів.
НБУ побачив у мітингах дестабілізацію курсу гривні

«Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експортної зернових і масла, а ціни на сталь і залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруженості викликає нервозність на валютному ринку, нівелює вплив цих сприятливих факторів», – йдеться в коментарі заступника голови національного банку України Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку.

За словами Чурія, як наслідок, курс гривні сьогодні вже перетнув позначку 26 грн за долар США.

«Тому подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України», – підкреслив очільник фінрегулятора.

Заступник голови НБУ зазначив, що Національний банк уважно стежить за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні $15,5 млрд, щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу в разі їх подальшого посилення.

Нагадаємо, сьогодні у Києві мітингували проти політики Нацбанку. Протестувальники вимагали відправити главу фінрегулятора у відставку і встановити курс долара по вісім гривень.

Як повідомляла «Справжня Варта», з 8 листопада 2016 року активісти оголосили безстроковий мітинг, основні вимоги протестуючих: скасування «непідйомних» тарифів і відставка глави національного банку Валерії Гонтаревої.

comments powered by HyperComments