Освітяни отримають півтора мільярди гривень

Середа, 16 листопада 2016, 19:28
Уряд скерував місцевим бюджетам 1,6 млн гривень освітньої субвенції з держбюджету для вирішення нагальних проблем галузі.
Освітяни отримають півтора мільярди гривень

Зокрема, зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. Відповідне розпорядження Кабінету міністрів прийнято 16 листопада.

За рахунок державних коштів будуть придбані шкільні автобуси, які будуть підвозити дітей до навчальних закладів в сільській місцевості. На ці цілі спрямовано 200 млн грн. Використовувати кошти будуть на основі співфінансування: 70% - за рахунок субвенції, 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Державну субвенцію в 300 млн грн. витратять на оснащення закладів освіти з поглибленим вивченням природничих і математичних предметів. Комп'ютерні комплекси з мультимедійними засобами навчання придбають для кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики. Крім того, гроші підуть на впровадження енергозберігаючих технологій.

Відзначимо, що чималу допомогу на забезпечення освітнього процесу отримають об'єднані територіальні громади - уряд передбачив 300 млн грн. на придбання автобусів, оснащення навчальних кабінетів, запровадження енергозберігаючих технологій.

Крім того, кошти державної субвенції спрямують для виплат зарплат педагогам, оплату комунальних послуг і енергоносіїв та недопущення виникнення заборгованості із зазначених виплат до кінця поточного року.

comments powered by HyperComments