Fitch підвищив кредитний рейтинг Харкова

Субота, 19 листопада 2016, 11:42
Рейтингове агентство Fitch підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітентів Києва і Харкова в іноземній і національній валютах.
Fitch підвищив кредитний рейтинг Харкова

Про це стало відомо з прес-релізу агентства.

Перегляд рейтингів муніципалітетів викликаний підвищенням рейтингу України і відображає очікування Fitch щодо стабілізації економіки країни, поступового зростання ВВП і ослаблення інфляції.

Так рейтинг дефолту Києва в іноземній валюті підвищено з "СС" до "В-", Харкова - з "СС" до "В-" зі "стабільним" прогнозом.

Довгостроковий рейтинг Харкова в національній валюті залишений на позначці "A + (ukr)", прогноз по ньому поліпшений до стабільного, Києва - підвищений до "BBB (ukr)" з "BB + (ukr)".

Серед позитивних факторів Fitch відзначає погашення заборгованості міст та профіцит місцевих бюджетів.
Так, на кінець вересня Харків мав у своєму розпорядженні кошти в розмірі 1,6 млрд грн, чого вистачило б на фінансування бюджетних витрат міста на протязі двох місяців. У той же час, борг комунальних підприємств міста в 2011-2015 роках зріс удвічі - до 565 млн грн, більшість з них збиткові і потребують дотацій, які в 2015 році склали близько 400 млн грн.

На підвищення рейтингів Києва також вплинуло дострокове погашення облігацій внутрішньої позики на 1,92 млрд грн, що позитивно впливає на кредитний портфель міста. При цьому, на рахунках Києва після погашення боргу станом на 14 листопада залишалося 6,49 млрд грн.

Як писала "Справжня Варта", Верховна Рада захистила ошуканих вкладників.

comments powered by HyperComments