Орендувати землю стало простіше: подробиці

Понеділок, 5 грудня 2016, 17:08
З 2 грудня 2016 року набула чинності постанова Кабміну №843 "Про внесення змін до Типового договору оренди землі".
Орендувати землю стало простіше: подробиці

Таким чином, оренда земельної ділянки стала простішою в Україні. Зокрема, постанова спрощує форму договору (затверджена постановою КМУ №220 від 3 березня 2004 роки) і приводить її у відповідність до вимог закону про оренду землі.

Серед головних змін юристи відзначають:

 - скорочення кількості істотних умов договору з 11 до 3. Тепер в договорі оренди обов'язково повинні бути вказані тільки деталі об'єкта оренди, термін дії договору і інформація про орендну плату.

 вилучено положення про невід'ємні додатки до договору оренди (план або схема земельної ділянки, акт визначення меж земельної ділянки в натурі і т.д.).

 - вилучено застарілі норми про перехід права оренди з моменту державної реєстрації договору, а не з моменту реєстрації права оренди.

 - передбачена можливість укладати один договір для оренди декількох земельних ділянок одного орендодавця.

Відзначимо, що для деяких земель сільгосппризначення закріплений мінімальний семирічний термін оренди. У перелік підстав для перегляду орендної плати земель державної та комунальної власності додано зміна нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Нагадаємо, під Харковом чоловік безкоштовно "приватизував" цінний парк. Чугуївська місцева прокуратура через суд примусила орендатора повернути ліс регіонального ландшафтного парку.

comments powered by HyperComments