400 приватних підприємців у Харкові отримали кредити у рамках програми КУБ

Варта  |  Четвер, 8 грудня 2016, 15:11
Середня сума, яку отримували підприємці на розвиток бізнесу, - 79 тисяч гривень.
400 приватних підприємців у Харкові отримали кредити у рамках програми КУБ

Про це під час форуму «Україна – країна підприємців» у Харкові розповів директор головного регіонального управління ПриватБанку у Харківській області Андрій Терещенко.

«Ми вважаємо, що основні податки для бюджету країни – це малий і середній бізнес. Крупний бізнес не буде працювати, якщо не буде маленького бізнесу», - зазначив він.

Окрім того, за його словами, великому бізнесу створення великої кількості робочих місць не потрібно.

«Чекати, що завтра прийде великий бізнес і створить робочі місця, не потрібно. Діяти треба сьогодні. Давайте скажемо, що ми – країна підприємців. Давайте скажемо банківському бізнесу – підтримайте підприємців, давайте скажемо владі – мотивуйте підприємців створювати робочі місця», - сказав Андрій Терещенко.

Він відзначив, що програма КУБ – це банківська послуга. Але вона має цільове значення – це робота лише з малим і середнім бізнесом, представники якого отримують можливість швидко отримати невеликий кредит.

«Ми пропонуємо інвесторам 23% ставки, бізнес має сплачувати 2,3% на місяць. Якщо ми дамо менше ставку інвесторам, вони не погодяться вкладати гроші… За 20 років я ніколи не бачив у нас європейські ставки», - прокоментував директор управління ПриватБанку у Харківській області.

За інформацією А. Терещенка, у Харкові в рамках програми КУБ було вкладено 52 мільйони гривень, середня сума кредиту – 79 тисяч гривень. Усього було укладено 400 угод, на наступний рік заплановано збільшити цю цифру до 490. По Україні в рамках програми вже вкладено 1,5 мільярди

comments powered by HyperComments