Працівників "оборонки" відправляють у неоплачувану відпустку

Четвер, 26 січня 2017, 13:18
"Укроборонпром" заявляє, що немає грошей на «Оплот», бронемашини «Дозор-Б»
Працівників "оборонки" відправляють у неоплачувану відпустку

Українські військові не отримують сучасні танки «Оплот», бронемашини «Дозор-Б» та іншу новітню техніку через недофінансування. Через відсутність державних коштів  «Укроборонпром» муситиме відправити у неоплачувану відпустку більшість колективу Львівського бронетанкового заводу, заявили у Держконцерні.

«Станом на сьогодні можливості «Укрборонпрому» в кілька разів перевищують можливості державного бюджету України. Так, ми виконали державне оборонне замовлення на 100%, тобто віддали армії все, що вона замовляла. Але давайте говорити чесно: наше ДОЗ у кілька разів менше за обсяг коштів, передбачений програмою розвитку ОПК України. Говорячи простою мовою, держава здатна закривати лише мінімальні потреби, без інвестицій у виробництво, без інвестицій у технології. Для порівняння – оборонний бюджет Росії майже 50 млрд дол, він більший за весь консолідований бюджет України», – зауважили в Концерні.

В «Укроборонпромі» додають, що роблять все можливе для мінімізації шкоди від браку бюджетних коштів.

«Інвестиції, спільні підприємства, трансферт технологій, наукові розробки – це ті інструменти, які підтримують конкурентоздатність нашої оборонки. Завдяки внутрішнім ресурсам ми самі, без державної допомоги вийшли на розробку та виробництво таких новинок, як «Дозор», «Фантом», «Горлиця». Навіть проект з виробництва М-16 в Україні – це не просто гвинтівка. Це спосіб залучити технології, принести в країну гроші, створити робочі місця, масштабувати промислову базу та експертизу наших працівників», – наголосили в Держконцерні.

Також важливим чинником розвитку оборонки є експорт, нарощування якого допоможе озброїти українську армію.

«Кожен проданий на експорт танк – це кілька танків для нашої армії коштом платників податків інших країн.  Цю просту аксіому мають запам’ятати всі. Експорт дозволяє нам масштабувати виробництво, вкладати в нові верстати, навчати людей, піднімати їхню експертизу. Критикувати його можуть лише неуки та відверті вороги української незалежності», – додали в «Укроборонпромі».

Нагадаємо, раніше  «Укроборонпром» презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу Україні. Вона передбачає чіткі послідовні кроки: корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

У рамках стратегії «Укроборонпром» створить 5 кластерів, із можливістю залученням приватних компаній. Підприємства будуть структуровані по видах озброєння та військової техніки: авіаційна техніка; бронетанкова техніка; суднобудування й морська техніка; радіолокація, радіозв’язок, РЕБ; високоточна зброя  й боєприпаси. За такою схемою вже створено перший аівбудівний кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті легендарного «Антонова».

comments powered by HyperComments