Іcторії про "сплячих підприємців" - жахливий сон - віце-прем’єр-міністр

П'ятниця, 27 січня 2017, 18:06
В Україні одне з найменших податкових навантажень
Іcторії про "сплячих підприємців" - жахливий сон - віце-прем’єр-міністр

"В Україні невеликі податки, але їх повинні сплачувати всі. І історії про «сплячих підприємців» ми маємо забути як жахливий сон. Такого хаосу немає ніде у світі. Жодна країна, де 50% громадян не платить податки, не стала процвітаючою», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в інтерв’ю виданню «Экономические известия».

За словами Павла Розенка, сьогодні в Україні одне з найменших навантажень, зокрема у Європі, на фонд оплати праці. «Рік тому ми зменшили вдвічі ЄСВ і фонд оплати праці в державі мав би зростати, тому що навантаження зменшилось», - зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко наголосив, що саме легалізації економіки і заробітних плат є ключем для вирішення проблем дефіциту бюджету Пенсійного фонду України. «Адже ні підвищення пенсійного віку та страхового стажу, ні маніпуляції з формулами нарахування пенсій чи їх обмеження, не нададуть такий обсяг ресурсу, як реальна легалізація економіки», - підкреслив він.

«Звісно, це непрості процеси, але ми до цього прийдемо. Тому зараз відбуваються болючі реформи, проте ми повинні усвідомити, що в Україні є податкова система – досить ліберальна. Але ще раз наголошую: всі мають платити податки. Інакше ми ніколи не будемо мати процвітаючої країни і великих пенсій», - підсумував Віце-прем’єр-міністр, - повідомила його прес-служба.

Нагадаємо заяву Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн, яке безпосередньо стосується 4 млн українців, має бути виконано. Роботодавці, що не забезпечать виплату працівникам заробітних плат не менше встановленого рівня, будуть покарані. Водночас чесному бізнесу, який платить «білу» заробітну плату, – боятися нічого.

comments powered by HyperComments