Піідвищення мінімальної заробітної плати ніяк не вплине на громадян, які будуть оформлювати субсидії в 2017 році - Шпарага

Юлія  |  Понеділок, 30 січня 2017, 18:19
Дохід родин, які будуть оформлювати субсидії 2017-го року, братися буде за минулий рік
Піідвищення мінімальної заробітної плати ніяк не вплине на громадян, які будуть оформлювати субсидії в 2017 році - Шпарага

Про це розповів Юрій Шпарага, директор Департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації. Він запевнив, що структури соціального захисту населення впоралися з поставленим завданням щодо надання субсидій населенню. Весь процес проходить в керованому режимі. За його словами, станом на 30 січня поточного року субсидії отримало вже 529 356 мешканців Харківщини. Також Шпарага запевнив, що підвищення мінімальної заробітної плати ніяк не вплине на громадян, які будуть оформлювати субсидії в 2017 році.

«Питання в тому, що дохід родин, які оформлюють субсидії, береться за минулий рік, – розповів він, – а щодо тих громадян, які будуть оформлювати субсидії вже у 2018 році, то їм, звичайно, буде врахований дохід, які вони отримали 2017 року. Тобто, вже з розрахунку 3200 гривень мінімальної заробітної плати. До цього періоду, якщо в нас не буде ніяких змін в законодавстві, всі отримувачі субсидій скористаються своїм правом на основний соціальний захист від держави і будуть отримувати субсидії у повному об’ємі». Щодо внутрішньо переміщених осіб, то вони мають право отримувати субсидії на загальних правилах. Правда, ті громадяни, які винаймають житло, мусять переоформлювати субсидію щороку: «Якщо вони по договору винаймають житло, то їм субсидія в автоматичному режимі не призначається. Тільки на один рік. Через дванадцять місяців потрібно переоформляти субсидію».

Також Юрій Шпарага виснув прогноз, що зі збільшенням рівня доходів громадян кількість отримувачів субсидій має зменшитися вдвічі. Але це може трапитися виключно в тому випадку, якщо комунальні тарифи не будуть зростати.

comments powered by HyperComments