Харківщина: збільшення бюджету і інвестицій. Світлична на засіданні Ради регіонального розвитку

Понеділок, 20 березня 2017, 12:47
Ситуація справді складна, але її потрібно вирішувати. І найкращий час – саме зараз
Харківщина: збільшення бюджету і інвестицій. Світлична на засіданні Ради регіонального розвитку

На цьому наголосила голова ХОДА Юлія Світлична під час п'ятого засіданні Ради регіонального розвитку, яке проходить під головуванням Президента України Петра Порошенка.

«Можу сказати, що процес децентралізації для Харківщини вже дав можливість збільшити бюджети. Майже в 2 рази збільшився бюджет розвитку – до 4,5 мільярда гривень. Це надало можливість спрямувати додаткові кошти на реалізацію інфраструктурних проектів», - сказала Юлія Світлична.

Керівник області наголосила, що, окрім фінансової децентралізації, на економічний розвиток регіону суттєво впливає розширення міжнародного співробітництва.

«Харківщині вдалося налагодити плідну співпрацю з міжнародними партнерами. За їх підтримки в регіоні запроваджено низку нових проектів для розбудови соціальної й гуманітарної сфер та інфраструктурних об’єктів. Цього року ми плануємо залучити біля мільярда гривень від наших міжнародних партнерів, - повідомила Юлія Світлична. - Стосовно іноземних інвестицій також можу сказати, що стабілізація безпекової ситуації в області, а також реалізація економічних програм, надали можливість у 10 разів збільшити надходження іноземних інвестицій у Харківську область у 2016 році по відношенню до 2015-го».

Одним із питань, які були включені до порядку денного засідання Ради регіонів, стало питання реформи інфраструктури, зокрема, Державного дорожнього фонду та механізму митного експерименту 2017 року.

«Запроваджується новий підхід щодо збільшення бюджету на розвиток автомобільної інфраструктури та ремонти доріг, - пояснила голова ХОДА. – Питання поганого стану доріг в Україні потрібно вирішувати, і саме нові проекти та підходи дадуть можливість збільшити бюджет, який виділяється на ремонти та реконструкції. Ситуація справді складна, але її потрібно вирішувати. І найкращий час – саме зараз».

Нагадаємо, що на Харківщині спостерігається суттєве зростання іноземних інвестицій - раніше заявила Світлична в ефірі телеканалу «Україна»/ ВІДЕО.

«Ми співпрацюємо з міжнародними організаціями та представниками. Завойовуємо авторитет міжнародних партнерів. У якості ще одного механізму залучення інвестицій ми розглядаємо спортивні заходи. Спорт для нас – це, в тому числі, елемент розвитку подальшої економічної співпраці. Адже можна тисячу разів казати, що Харківщина – безпечний регіон, або  один раз провести масштабний європейський спортивний захід і доказати всьому світові, що в нас - все стабільно, і ми – надійні партнери», - наголосила голова облдержадміністрації 10 березня  в ефірі телеканалу «Україна».

Серед останніх проектів - будівництво та реконструкцію об’єктів інфраструктури Харківщини, які планується провести за рахунок інвестицій з Німеччини. Такі питання оговорювались представниками ХОДА та KfW банку - федерально-земельного банку Німеччини. Інвестиції можуть надійти  в рамках нового інвестиційного проекту Уряду Німеччини «Відбудова й оновлення муніципальної інфраструктури на сході України». Kreditanstalt für Wiederaufbau - німецький державний банк, в якому федеральному уряду Німеччини належить 80% акцій, федеральним землям Німеччини - 20%.

comments powered by HyperComments