Бізнесмени на Гагаріна самовільно перебудували магазин на торговельний комплекс

Середа, 22 березня 2017, 07:01
Прокуратура домоглася заборони експлуатації приміщення площею понад 2 тис. кв. м.
Бізнесмени на Гагаріна самовільно перебудували магазин на торговельний комплекс

Як розповів перший заступник керівника  Харківської місцевої прокуратури №5 Андрій Кравченко, у 2010 році одне з приватних підприємств міста самовільно, всупереч нормам містобудівного законодавства, добудувало та експлуатувало приміщення магазину на пр. Гагаріна у м. Харкові.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олексія Лесенка, спершу площа магазину становила 625 кв. м., а потім після незаконної реконструкції вона збільшилася більш як у три рази. Продовольчий магазин перетворився на цілий торговельний комплекс.

Рішенням Господарського суду області експлуатацію приміщення заборонено.

Нагадаємо, що судовими вироками бізнес змушують чесно платити своїм робітникам. "Згідно з чинним законодавством підприємства, установи та організації повинні відшкодувати Пенсійному фонду різницю між сумою пенсії, призначеної науковим працівникам, робітникам, зайнятим на підземних роботах, співробітникам  з особливо шкідливими та важкими умовами праці тощо, та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи", - пояснила  керівник Харківської місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова.

 

 

comments powered by HyperComments