Прокуратура вимагає розірвати договір приватизації землі поблизу Олексіївского лугопарку

П'ятниця, 31 березня 2017, 17:12
Вартість 5,5 га землі складає понад 45 млн. грн
Прокуратура вимагає розірвати договір приватизації землі поблизу Олексіївского лугопарку

Справа слухається у господарському суді області.

Як повідомили у прокуратурі, наприкінці 2016 року Харківська міська рада безоплатно надала ділянку поблизу Олексіївського лугопарку черговому обслуговуючому кооперативу «ЖБК»  у приватну власність.

Власниками землі стали члени кооперативу, який не відповідає статусу ЖБК. А відповідно до ст. 41 Земельного кодексу України безоплатно передавати землю житлової та громадської забудови дозволено виключно житлово- та гаражно-будівельним кооперативам.

«Більше того, так званий ЖБК був створений за 20 днів до проведення сесії міськради. Крім того, депутати не погодили проект землеустрою на вказану ділянку, що  також є порушенням законодавства», - розповіла керівник місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова .

Як раніше писала «Справжня Варта», за інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, понад 11 га землі вартістю майже 90 млн. грн. поблизу Олексіївського лугопарку у м. Харкові міська рада незаконно надала у приватну власність у грудні 2016 року.

Власниками земельної ділянки, виділеної за рахунок житлової та громадської забудови землі стали п'ятеро громадян. Однак ніхто з них не перебував на квартирному обліку і не потребував поліпшення житлових умов. Крім того, проект землеустрою на сесії міськради не погоджувався", - розповіла К. Шевцова.

comments powered by HyperComments