Абонплата за газ: уряд взявся розібратися з НКРЕКП

Неділя, 2 квітня 2017, 11:43
Українці не мають платити більше.
Абонплата за газ: уряд взявся розібратися з НКРЕКП

Кабінет Міністрів України вимагатиме від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.

«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина.  Щойно завершив нараду з цього приводу. Маю розрахунки, які показують, що збільшення плати є, і воно становить у середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках», – пояснив Глава уряду.

Він підкреслив, що таке збільшення платежів є неприпустимим, і уряд не миритиметься з такою ситуацією.

«Я щойно мав розмову з представником Комісії (НКРЕКП), яка встановила цю абонплату з 1 квітня. І хоча Національна комісія і не підпорядковується уряду і Прем’єр-міністру, я в понеділок направлю офіційне звернення. Ми вимагатимемо, щоб рішення було переглянуто. Це наша принципова позиція!» – додав Глава уряду

Як повідомлялося, згідно із законом про ринок газу та згідно з нормами Кодексу транспортних мереж з 1 квітня в Україні за рішенням НКРЕКП введено окремий платіж – за доставку газу до споживачів. В уряді підкреслювали, що ретельно відслідковуватимуть ситуацію, аби в кінцевому розрахунку українцям не довелося платити більше.

comments powered by HyperComments