Облгази можуть націоналізувати. Абонплату за газ скасовано

Понеділок, 10 квітня 2017, 12:41
Про це заявив журналістам голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк
Облгази можуть націоналізувати. Абонплату за газ скасовано

За його словами, НКРЕКП підготувала відповідний про повернення газорозподільчих мереж у власність держави.

Також НКРЕКП скасувала своє рішення про введення абонплати за розподіл газу.

Як відомо, більшість облгазів контролює олігарх Дмитро Фірташ.

Як раніше писала «Справжня Варта», Президент України Петро Порошенко заборонив вводити абонплату на газ.

«Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», -  зазначив Глава держави, - повідомила його прес-служба.

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет Міністрів України вимагатиме від Національної комісії з регулювання ринку електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП) зміни рішення, згідно з яким з 1 квітня в Україні розмежується плата за газ і вводиться абонплата за доставку палива. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму відеозверненні в соціальній мережі Facebook.

«Вчора я пообіцяв розібратися з абонплатою за газ, провести ретельні розрахунки і подивитися, як це вплине на оплату за газ для кожного українського громадянина.  Щойно завершив нараду з цього приводу. Маю розрахунки, які показують, що збільшення плати є, і воно становить у середньому від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках», – пояснив Глава уряду.

Він підкреслив, що таке збільшення платежів є неприпустимим, і уряд не миритиметься з такою ситуацією.

comments powered by HyperComments