У ліцеї відновили бомбосховище за рішенням суду

Вівторок, 11 квітня 2017, 19:01
Прокуратура примусило керівництво ліцея навести лад у бомбосховищі
У ліцеї відновили бомбосховище за рішенням суду

 Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, йдеться про споруду цивільного захисту, що знаходиться на балансі одного з професійних ліцеїв м. Харкова. Сховище розраховане на укриття 720 осіб.

"Керівництво не підтримувало приміщення у належному технічному стані для укриття населення. Зокрема, у приміщенні відсутні вентиляція, запірні арматури, інше. Бомбосховище не обладнане необхідними протипожежними засобами. Добровільно усунути порушення, виявлені ДСНС, у навчальному закладі не поспішали", - пояснила К. Шевцова.

У серпні 2016 року прокуратура звернулася до суду з вимогою зобов'язати ліцей привести до ладу приміщення для укриття населення. Суд підтримав позицію прокуратури. Наразі недоліки усунуті.

Як раніше писала «Справжня Варта», більше тисячі холодногорців потребують захисту від авіаударів. Прокуратура вимагає у суді привести до ладу три бомбосховища

За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури №1 Катерини Шевцової, 3 бомбосховища на території Холодногірського району м. Харкова. Їх загальна площа становить понад 800 кв. м. Вони розраховані для укриття 1 тис. 120 осіб.

Ці приміщення тривалий час знаходяться у стані "не придатному для прийняття людей". Зокрема, там відсутні засоби пожежогасіння, системи електропостачання та вентиляції тощо", - розповіла К. Шевцова.

Нагадаємо, що бізнес повинен захистити Дергачі від бомбардувань та артобстрілів.

comments powered by HyperComments