В Україні для дивідендів встановили нову пільгову ставку ПДФО

Субота, 15 квітня 2017, 21:31
Пільгова ставка ПДФО встановлена на рівні 9%.
В Україні для дивідендів встановили нову пільгову ставку ПДФО

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1989, яким виправлено технічну помилку про дату вступу в силу норми про оподаткування доходів у вигляді дивідендів за ставкою 9%, повідомляється у ЗМІ.

Верховна рада прийняла закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення деяких положень і усунення суперечностей, що виникли при прийнятті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» від 23 березня 2017 року № 1989-VIII.

Законом прибрали прив'язку 9% ставки ПДФО до прийняття закону про фінансову поліції. І, що важливо, — у прикінцевих положеннях закону № 1989 зазначено, що його норми застосовуються до податкових періодах, починаючи з 1 січня 2017 року. Закон передбачає, що з дня його опублікування буде працювати правило: дивіденди, нараховані та виплачені єдинниками, нерезидентами та ІСІ, після 1 січня 2017 року обкладаються ПДФО за ставкою 9%.

На сьогодні нормами Податкового кодексу, для оподаткування дивідендів передбачені 2 ставки ПДФО:

5% — для дивідендів, які сплачує платник податку на прибуток;

18% для дивідендів, які виплачують інші платники, крім платників податку на прибуток (зокрема, платники єдиного податку, нерезиденти).

comments powered by HyperComments