Вакцинацію котів і собак повинні проводити безкоштовно - роз'яснення

Вівторок, 18 квітня 2017, 18:02
За деякі види вакцинації хатніх тварин ветеринари не мають права вимагати гроші
Вакцинацію котів і собак повинні проводити безкоштовно - роз'яснення

Таке роз'яснення надав начальник Управління здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Микола Сонько.

Безкоштовні планові щеплення проти вірусних хвороб тварин в господарствах приватного сектору України проводять від сказу тварин (вакцинують собак, котів), класичної чуми свиней (вакцинують свиней), хвороби Ньюкасла (вакцинують свійську птицю родини курячих).

За його словами, відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.01.2016 року № 18 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року № 96 «Розміри плати за послуги, які надаються регіональними службами ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні і транспорті та бюджетними установами центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів», засоби захисту тварин, зокрема вакцини, закуплені за кошти державного бюджету, до розміру плати за надані ветеринарні послуги власникам тварин не включаються.

Роз'яснення розповсюджила прес-служба установи.

Як раніше писала «Справжня Варта», за рік в Харківській області провели щеплення від сказу більш ніж 100 тисячам тварин.

За даними ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області, в 2016 році в регіоні було виявлено 117 випадків захворювання тварин на сказ. Зокрема, сказ було виявлено серед таких тварин як собаки – 22 випадки, коти – 46, лисиці – 41. Найбільше випадків сказу було виявлено в Куп’янському та Харківському районах – по 10.

 

comments powered by HyperComments