Міськраді повернуто гектар землі поблизу Ботанічного саду

Неділя, 7 травня 2017, 07:03
Прокуратура оскаржила та забезпечила виконання судових рішень, якими відміняється виділення землі псевдоЖБК
Міськраді повернуто гектар землі поблизу Ботанічного саду

 За інформацією заступника прокурора області Олега Мельника, 1 га у рекреаційній зоні поблизу ст. м. Ботанічний сад було передано рішенням сесії міськради у 2014 році для житлової забудови.

"Однак депутати не мали права безкоштовно передавати обслуговуючому кооперативу землю територіальної громади вартістю 36 млн. грн. Зокрема, кооператив не є житлово-будівельним, а його засновники не потребують поліпшення житлових умов і не перебувають на квартирному обліку", -  пояснив  О. Мельник.

Господарський суд області задовольнив позов прокуратури області - рішення міськради визнано недійсним та скасовано. ПсевдоЖБК зобов'язано повернути землю.

Як раніше писала «Справжня Варта», районна влада незаконно надала дозвіл на передачу в оренду ділянки землі вартістю 1,7 млн. грн.

Ділянка под магазин з гостевою автостоянкою знаходиться в постійному користуванні державного підприємства.

Фактично місцева райдержадміністрація перевищила свої повноваження, змінивши цільове призначення землі та вилучивши її з постійного користування господарства.

Нагадаємо, що громаді в судовому порядку повернули землю на Московському проспекті вартістю 141,5 мільйонів гривень.

Рішенням Господарського суду області у повному обсязі був задоволений позов прокурора Харківської місцевої прокуратури №4. В ньому була висунута вимога розірвати договір оренди землі площею понад вісім гектарів та повернути її харківській територіальній громаді.

comments powered by HyperComments