Прокуратура продовжує оскаржувати у суді земельні рішення міськради

Середа, 10 травня 2017, 12:27
Міськраді повернуто 2 га землі у зеленій зоні Харкова
Прокуратура продовжує оскаржувати у суді земельні рішення міськради

Ділянку вартістю 80 млн. грн. у лісопарку рішенням сесії міськради безоплатно передали у власність одному з обслуговуючих кооперативів.

"Однак для прийняття такого рішення не було ніяких законних підстав. Зокрема, кооператив не відповідав критеріям житлово-будівельного, тому не мав права на безоплатну землю для будівництва", - сказав заступник прокурора області Олег Мельник.

Рішенням господарського суду області землю повернуто територіальній громаді.

Як раніше писала «Справжня Варта», за інформацією заступника прокурора області Олега Мельника, 1 га у рекреаційній зоні поблизу ст. м. Ботанічний сад було передано рішенням сесії міськради у 2014 році для житлової забудови.

"Однак депутати не мали права безкоштовно передавати обслуговуючому кооперативу землю територіальної громади вартістю 36 млн. грн. Зокрема, кооператив не є житлово-будівельним, а його засновники не потребують поліпшення житлових умов і не перебувають на квартирному обліку", -  пояснив  О. Мельник.

Господарський суд області задовольнив позов прокуратури області - рішення міськради визнано недійсним та скасовано. ПсевдоЖБК зобов'язано повернути землю.

comments powered by HyperComments