Підприємство "втратило" 13 га землі

Понеділок, 22 травня 2017, 16:33
Воно користувалося роками великою ділянкою, «забув» оформити с місцевою владою відповідний договір
Підприємство "втратило" 13 га землі

Господарський суд області задовольнив позов Зачепилівського відділу Первомайської місцевої прокуратури  і зобов’язав одне із сільськогосподарських товариств сплатити до бюджету місцевої сільради збитки за використання землі без правовстановлюючих документів.

Як поінформував заступник керівника місцевої прокуратури Микита Дальока,  ТОВ, чиї господарські будівлі та споруди займають майже  13 га землі, «забуло» оформити с місцевою владою відповідний договір на право користування ділянкою.

«Три роки підприємство не сплачувало кошти до бюджету сільради. За підрахунками спецкомісії при Зачепилівській райдержадміністрації, створеній за ініціативи прокуратури, територіальній громаді села завдано збитків на суму 420 тис. грн.», - розповів М. Дальока.

У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позов з вимогою стягнути з ТОВ кошти, як недоодержаний дохід, до бюджету сільради.

Виконання рішення суду знаходиться на контролі прокуратури.

Як раніше писала «Справжня Варта», у фермера забрали 114 га землі.

У 2012 році голова Чугуївської  РДА надав дозвіл фермеру на розробку проекту землеустрою на три ділянки із земель запасу загальною площею 114 га.

«Однак місцева влада своїм розпорядженням порушила чинне законодавство. Зокрема, замість трьох дозволів на розробку проектів землеустрою на кожну з ділянок, було надано лише один, як на один масив. Аби попередити подальшу незаконну передачу землі в оренду, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування розпорядження РДА», -  розповів керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський.

comments powered by HyperComments