Харків'яни отримають більше матеріальної допомоги

Четвер, 25 травня 2017, 15:01
Більш ніж утричі збільшено обсяг коштів для надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації
Харків'яни отримають більше матеріальної допомоги

Таке рішення прийняла сьогодні Харківська обласна рада. Рішення мотивоване збільшенням кількості звернень від громадян. Тому виникла додаткова потреба в коштах на суму 29,2 млн грн. Таким чином, цього року на матеріальну допомогу мешканцям області буде спрямовано 43,2 млн. грн., - повідомляє «Справжня Варта».

Також збільшено обсяг коштів для надання матеріальної допомоги громадянам, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - з 865 тис. грн до 902,1 тис. грн., додаткові кошти виділено на санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання, осіб з інвалідністю з дитинства, ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

«12 млн грн, які було передбачено для оздоровлення в цьому році, вистачить на 1600 путівок за потреби у 2015 путівках. Враховуючи це, додатково було виділено 3,1 млн грн», - пояснив директор Департаменту соціального захисту населення ХОД   Юрій Шпарага.    

Крім того, зміни до Програми соціально-економічного розвитку області передбачають кошти на фінансову підтримку громадських об'єднань осіб з інвалідністю, ветеранів та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У 2017 році на ці цілі передбачається спрямувати 1 млн 253 тис. грн. Загалом підтримку отримають 15 організацій, серед яких «Союз Чорнобиль України», «Конфедерація громадських організацій інвалідів України», Харківська обласна асоціація громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів війни, Харківська обласна організація «Союзу організацій інвалідів України», Харківська обласна спілка ветеранів Афганістану.

Як раніше писала «Справжня Варта», 30 мільйонів гривень отримають власники 228 приватних будинків. Про це губернаторка заявила сьогодні під час сессії обласної ради. Гроші були виділені з резервного фонду за ініциативою фракції БПП "Солідарність" в облраді та особисто Світличної.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

   

comments powered by HyperComments