Харківська міськрада почала перший раунд переговорів з KfW щодо кредиту на вагони метро

П'ятниця, 2 червня 2017, 18:01
Місто зацікавлене в 50 млн євро
Харківська міськрада почала перший раунд переговорів з KfW щодо кредиту на вагони метро

Інтереси міськради представив Пперший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Ігор Терехов зазначив, що близько 90 вагонів метро планується закупити за кредитні кошти, які виділять Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк в рамках Проекту розвитку метрополітену, - повідомляє «Справжня Варта»

Сторони обговорили можливість придбання нових вагонів метро в рамках реалізації Національної програми міського громадського транспорту України (UPPT), за фінансової підтримки банку «KfW». Також у зустрічі взяв участь Генеральний консул ФРН в Донецьку, офіс в Дніпрі Вольфганг Мессінгер.

Німецький банк розвитку «KfW» - це державний банк, який за дорученням німецького уряду фінансує програми в різних країнах, в тому числі в Україні. Співпраця між KfW і Харківською міською радою можлива в рамках Рамкової угоди про надання індивідуальних кредитів Україні, яка була підписана між урядами України і Німеччини в квітні 2015 року (загальна сума фінансування - 300 млн. євро). Кредити надаються на проекти, спрямовані на модернізацію інфраструктури східної України - це нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт та модернізація об'єктів інфраструктури, в тому числі в сфері транспорту, енергетики, водопостачання, водовідведення, об'єктів соціальної інфраструктури, відновлення і будівництво житла.

Як раніше писала «Справжня Варта», 10 млн євро отримає Харків на нові тролейбуси.

Підписання договору про виділення кредиту від ЄБРР заплановано на 13 червня.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments