Українську свиню захистят від африканського лиха

Вівторок, 6 червня 2017, 15:04
Евросоюз надав грант на боротьбу з африканською чумою свиней в Україні
Українську свиню захистят від африканського лиха

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа парафіював текст Грантової угоди «Підтримка заходів захисту, які здійснюються з метою боротьби з африканською чумою свиней в Україні». Підписання відбулося під час зустрічі на високому рівні з питань АЧС за участі Комісара ЄС з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів пана Вітяніса Андрюкайтіса у м. Рига (Латвія) , - повідомляє «Справжня Варта».

Після подальшого підписання Грантова угода сприятиме покращенню організації та контролю за епізоотичною ситуацією щодо АЧС, вдосконаленню методів боротьби з цим захворюванням, удосконаленню протиепізоотичних заходів в дикій природі та покращенню можливостей реагування на спалах, обмеженню поширення захворювання на АЧС на території України та захисту території Європейського Союзу від його проникнення.

Як раніше писала «Справжня Варта», протягом 2016 - 2017 років у Харківській області було знищено 1034 голови "підозрілих" свиней.

За даними Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, починаючи з серпня 2016 року, збудник африканської чуми свиней було виявлено на території 10 районів.  Останній випадок було зареєстровано 15 березня серед диких кабанів у Національному природному парку «Гомільшанські ліси» Зміївського району. 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments