Світлична разом із Турчиновим та Аваковим оглянула Завод імені Малишева

П'ятниця, 23 червня 2017, 17:07
"Я бачу динаміку розвитку підприємства та перспективу"
Світлична разом із Турчиновим та Аваковим оглянула Завод імені Малишева

Таку заяву голова ХОДА зробила, коментуючи стан справ на головному оборонному підприємстві області, - повідомляє «Справжня Варта».

«Дійсно, ще два роки тому на заводі була скрутна ситуація.  Але сьогодні ми маємо перспективні замовлення, виплачується заробітна плата, заборгованості перед працівниками немає. І якщо декілька років тому ми випускали 5 одиниць техніки на рік, то сьогодні завод випускає три одиниці техніки на місяць, - розповіла Юлія Світлична. - Я бачу динаміку розвитку підприємства та перспективу. Завдяки підтримці держави, профільних міністерств та РНБО, ми забезпечимо завод замовленнями та покажемо, як можемо реалізувати потенціал, який маємо».

Генеральний директор ДП «Завод ім. В.О. Малишева» Олександр Хлань розповів, що товарний випуск підприємства збільшився зі 140 млн грн. у 2014 році до 3 млрд грн. у 2017 році.

«Сьогодні ми бачили танк «Оплот» - це сучасний танк з абсолютно новою комплектацією. Якщо він стане на озброєння ЗСУ, це буде серйозне посилення нашої обороноздатності. Нам буде потрібний зворотній зв’язок з військовими, щоб ми могли вдосконалювати танк та робити його конкурентним на світовому ринку», - зауважив директор заводу.

Олександр Турчинов запевнив, що завод імені Малишева матиме державну підтримку та замовлення. Він повідомив, що в наступного року ЗСУ почнуть переходити на озброєння сучасною технікою. Зокрема, планується закупити для війська щонайменше 10 танків «Оплот». 

Як раніше писала «Справжня Варта», представники американських компаній обговорили зі Світличною можливість інвестування у газовидобування на Харківщині.

За словами президента керуючої компанії SigmaBleyzer Майкла Блейзера, компанія Henry Petroleum LLC /обидві - Техас, США/ зацікавлена в інвестуванні у сферу видобутку газу. Також американців цікавить можливіть участі в роботі діючих газовидобувних свердловин

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments