Овочі подорожчали з початку року у 2-5 разів і дешевшати не збираються

Понеділок, 26 червня 2017, 10:03
Літнього подорожчання овочів в цьому році чекати не варто
Овочі подорожчали з початку року у 2-5 разів і дешевшати не збираються

Таку думку висловив виконавчий директор ГО «Економічний дискусійний клуб» Олег Пендзин, - повідомляє «Справжня Варта»

Причини - масове вимерзання овочів і фруктів через квітнево-травневі заморозкіи, скасування податкових пільг для сільгоспвиробників, підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн, подорожчання палива, міндобрив та засобів захисту рослин, скасування держрегулювання цін на соціально важливі види продуктів, - пише «РІА Новини Україна».

Найбільше подорожчали: в травні цибуля - на 46%,  капуста - 42% за 15 днів місяця /з початку року додала 253%/, За рік морква виросла на 190%, цибуля ріпчаста на 144%.

Також у нас триває повзуче зростання цін на хліб, в першу чергу соціальних сортів. З початку року хліб додав більше 11%. Якщо додати, що це є одним з основних продуктів харчування для українців, то це питання стає особливо важливим», ― відзначив експерт.

Як раніше писала «Справжня Варта», постачальників води і тепла зобов'язали за свій кошт встановлювати будинкові лічильники.

У тих будинках, де їх не буде встановлено на момент набрання чинності Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments