В Кабміні замислилися, як зробити «єдине вікно» на кордоні ширше

Середа, 28 червня 2017, 03:55
Основну увагу зосередили на проблемах, які виникають при реалізації «єдиного вікна» під час перетину кордону, використанні електронних засобів передачі інформації.
В Кабміні замислилися, як зробити «єдине вікно» на кордоні ширше

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2016 року № 364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю» затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації, повідомляє «Справжня Варта».

Учасники наради, а це – представники Держпродспоживслужби, ДФС, Мінфіну та бізнесу – обговорили шляхи удосконалення процедури проходження митного контролю, можливості зменшення часу для проходження вантажем митного контролю, зокрема, через впровадження ризик-орієнтованого підходу під час митного контролю. Окремо розглядалася можливість подовження роботи деяких митних пунктів, які наразі працюють з 9.00 до 18.00, а по п’ятницях – так і поготів до 16.45.

Представники бізнесу запевнили, що виступають за дотримання принципу «єдиного вікна» всіма суб’єктами господарювання.

У 2016 році за принципом єдиного вікна було оформлено 947 вантажів державного ветеринарно-санітарного контролю, а за 6 місяців 2017 року - 2788 (станом на 21.06.2017). Паралельно, кількість вантажів, яким було відмовлено в оформленні у 2016 році склала 28, а станом на 21.06.2017 – 43.

Держпродспоживслужбою визначені адміністратори інформаційно-телекомунікаційної системи органів доходів та зборів, надано відповідно до кожного виду державного контролю доступ до неї уповноваженим особам:

- державний ветеринарно-санітарний контроль: адміністратори – 11 осіб, уповноважені особи – 657 осіб;

- державний фітосанітарний контроль: адміністратори – 50 осіб, уповноважені особи – 500 осіб;

- державний санітарно-епідеміологічний контроль: адміністратори – 52 особи, уповноважені особи – 177 осіб.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments