Почала зростати вартість проїзду залізницею

Понеділок, 3 липня 2017, 15:03
Підвищення на приміських електричках - до 15%
Почала зростати вартість проїзду залізницею

Першими зросли ціни на квитки у потягах приміського сполучення у Черкаській та Кіровоградській областях /зона відповідальності Одеської філії ПАТ "Укрзалізниця"/, - повідомляє «Справжня Варта»

Мотивація - високий рівень збитковості приміських перевезень, зокрема, через зростання цін на енергоносії, подорожчання матеріалів.

Залежно від дальності поїздки вартість повного квитка в приміському сполученні на території зазначених областей становитиме від 8,60 грн. на перших 5 км і до 46 грн. на 400 км. Проїзд для дітей віком від 6 до 14 років, як і раніше, становитиме 75% від вартості проїзду дорослого пасажира, а студенти так само користуватимуться 50% пільгою згідно з чинним законодавством.

Прес-служба ПАТ "Укрзалізниця" не пояснює, чи треба нам очікувати на зростання цін на квитки і по іншим областях. Але економічні умови праці залізних доріг в регіонах мало чим відрізняються.

Як раніше писала «Справжня Варта», Укрзалізниця таки підвищить плату за проїзд вибірково, по деяких напрямках.

Залежить від попиту: де він є - квитки подорожчають, де немає - можуть навіть подешевшати.

Подорожчання можливе на напрямках, які користуються значним попитом у пасажирів, щоб більш рівномірно розподілити по днях пасажиропотік.

"Наприклад, це може бути на такому значно завантаженому напрямку як Київ-Одеса. Але на менш завантаженому, наприклад, Одеса-Херсон може статися здешевшання. Крім того, можливе зниження цін на маршрути в Західній Україні, де висока конкуренція з іншими видами транспорту", - резюмував голова наглядової ради "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments