Субсидія обов'язково буде надана і нарахована заднім числом за травень і червень - Мінсоц

Середа, 5 липня 2017, 15:05
Начислення субсидій у деяких регіонах затягується через місцеві органи самоврядування
Субсидія обов'язково буде надана і нарахована заднім числом за травень і червень - Мінсоц

Зокрема, через відсутність даних про склад сім'ї, - повідомляє «Справжня Варта»

Відповідно до спрощеної програми житлових субсидій, органи соціального захисту не вправі вимагати у населення довідки про склад сім"і. Підставою для оформлення субсидії є виключно заява і декларація про доходи. 

Людям, які мають право на допомогу держави у сплаті комунальних послуг, не варто хвилюватися. Субсидія обов'язково буде надана і нарахована заднім числом за травень і червень. Якщо субсидіанту не відомо про нарахування субсидії і в платіжці відповідної інформації не відображено, рекомендовано сплачувати обов'язковий платіж такий же як у квітні-травні цього року. 

Водночас, сім'ям, в яких є накопичена за минулі роки заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, варто погасити її або оформити договір реструктуризації боргу. Від цього також залежить процес перепризначення субсидій на новий період, - роз'яснили у Міністерстві соціальної політики України.

Як раніше писала «Справжня Варта», борги субсидіантів можуть утворюватися за рахунок надмірно нарахованих субсидій. У цьому випадку громадяни зобов'язані погасити або реструктуризувати свої борги

Якщо вони цього не зроблять, на новий опалювальний сезон субсидії боржники не отримають, - повідомляє «Справжня Варта»

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments