Фіскали беруть під особливий контроль власників багатих квартир і будинків

Четвер, 6 липня 2017, 09:03
З їх власниками проводиться "відповідна робота" щодо сплати податку на нерухомість
Фіскали беруть під особливий контроль власників багатих квартир і будинків

"Під приціл" податківців на Харківщині підпадають господарі квартир площею більше 300 кв.м. та житлових будинків площею більше 500 кв.м., - повідомляє «Справжня Варта».

Вже  відібрано 320 фізичних осіб, власників об’єктів, яким додатково нараховано податок у сумі 25,0 тис.грн. за кожний об’єкт, який перевищує площу 300 кв.м. (для квартир) та площу 500кв.м. (для житлових будинків), - повідомили у. ГУ ДФС у Харківській області.

Загалом за 6 місяців поточного року фізичні особи сплатили 6,7 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. З них  за житлові об’єкти  - 3,0 млн.грн., за нежитлові  - 3,7млн.грн.

Найбільші суми податку надійшли по м.Харкову в Київському районі-  1,2млн.грн., Шевченківському районі - 1,1млн.грн. В області Дергачівський район – 342 тис.грн., Харківський  -  250тис.грн., Богодухівський – 218,3тис.грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура почала перевірку е-декларацій багатіїв.

Правоохоронців цікавить, чи сплачені податки з мільйонних статків  Зокрема, чи є у е-декларантів якісь документи, що підтверджують відсутність податкових боргів.

Так, у деклараціях двох осіб зазначено статки на загальну суму понад 126 млн. грн. В одному випадку задекларовано понад 122 млн. грн., в другому - 4 млн. грн. Проте дані щодо сплати податків з вказаних сум особи підтвердити не змогли, - повідомили у прокуратурі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments