Селяни гасили пожежу разом с рятувальниками/ Фото

Понеділок, 24 липня 2017, 11:01
У СТОВ «Мрія» горіло пшеничне поле
Селяни гасили пожежу разом с рятувальниками/ Фото

Збитки - у полі з озимою пшеницею площею 30 га згоріло 4,8 га. ДСНС версію умисного підпалу поля не розглядає, - повідомляє «Справжня Варта»

Ймовірна причина загоряння – занесення відкритого джерела вогню.

Пожежа сталася 21 липня удень неподалік с. Лебедівка Сахновщинського району на полі СТОВ «Мрія». Крім рятувальників,  д одатково було залучено 2 трактори та 2 комбайни сільськогосподарського підприємства для проведення обкосу та опашки місця горіння.

Як раніше писала «Справжня Варта», пожежа на території елеватору, що знаходиться у с. Губарівка Богодухівського району, сталася 21 лютого близько 23:46. 

На місце пожежі виїхало два відділення 51 державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце події о 00:05 було встановлено, що у приміщенні трансформаторної підстанції горіло електрообладнання на площі орієнтовно 100 кв.м. Пожежу локалізовано о 00:30, ліквідовано о 03:12. Матеріальний збиток — встановлюється.

Врятовано 45 тис. тон зерна пшениці, кукурудзи та насіння.

Також рішенням суду Ізюмський елеватор повернуто у державную власність.

Рішення виконкому Ізюмської міської ради від 201 року щодо передачі у приватні руки елеватора вартістю 3,2 млн. грн. рийнято з порушенням чинного законодавства, - повідомили у прокуратурі.

"Зокрема, власник цілісного майнового комплексу - Кабінет Міністрів України - не давав своєї згоди на передачу зерносховища агропромисловій акціонерній компанії. Відповідно, рішення щодо відчуження майна прийнято з порушенням ст. 145 Господарського Кодексу України  та Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" і є незаконним", - розповів начальника відділу прокуратури області  Олексій Лесенко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments