У бізнесменів відібрали елеватор

Середа, 26 квітня 2017, 17:47
Рішенням суду Ізюмський елеватор повернуто у державную власність
У бізнесменів відібрали елеватор

Рішення виконкому Ізюмської міської ради від 201 року щодо передачі у приватні руки елеватора вартістю 3,2 млн. грн. рийнято з порушенням чинного законодавства, - повідомили у прокуратурі.

"Зокрема, власник цілісного майнового комплексу - Кабінет Міністрів України - не давав своєї згоди на передачу зерносховища агропромисловій акціонерній компанії. Відповідно, рішення щодо відчуження майна прийнято з порушенням ст. 145 Господарського Кодексу України  та Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації" і є незаконним", - розповів начальника відділу прокуратури області  Олексій Лесенко.

Справа розглядалася судами неодноразово. Постановою Вищого господарського суду України у грудні 2015 року справу повернули на новий розгляд до суду першої інстанції. Після того, як суд першої інстанції відмовив у задоволенні вимог, прокуратура відстояла свою позицію в апеляційному суді.

Рішення сесії міськради про видачу свідоцтва на право власності одному з акціонерних товариств визнано незаконним, зміни до статуту господарського товариства в частині включення майна до його статутного капіталу визнано недійсними.

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Пожежа на території елеватору, що знаходиться у с. Губарівка Богодухівського району, сталася 21 лютого близько 23:46. 

На місце пожежі виїхало два відділення 51 державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце події о 00:05 було встановлено, що у приміщенні трансформаторної підстанції горіло електрообладнання на площі орієнтовно 100 кв.м. Пожежу локалізовано о 00:30, ліквідовано о 03:12. Матеріальний збиток — встановлюється.

Врятовано 45 тис. тон зерна пшениці, кукурудзи та насіння.

Також д о суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника виробничої дільниці філії ПАТ «ДПЗКУ» «Сахновщинський елеватор» за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України за фактом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинили тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді розкрадання насіння соняшника на суму понад 10 млн. гривень.

comments powered by HyperComments