Порошенко зобов'язав монополістів встановлювати будинкові лічильники обліку тепла, гарячої та холодної води

Субота, 29 липня 2017, 17:09
Це передбачено Законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», якого підписано Президентом України
Порошенко зобов'язав монополістів встановлювати будинкові лічильники обліку тепла, гарячої та холодної води

"Постачальник послуг. зобов’язаний встановити будинкові лічильники тепла протягом року, будинкові лічильники гарячої та питної води для нежитлових будівель протягом одного року, а для житлових будівель – протягом двох років. Якщо він цього не зробить, на нього, а не на споживача, накладатимуться штрафні санкції», - повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у своєму фейсбуці, - повідомляє «Справжня Варта».

При цьому, у споживача залишається право самостійно купити лічильники, надавши їх для встановлення, або самостійно обладнати свій будинок обліком. Після встановлення лічильника монополіст буде виставляти споживачу рахунки лише за реально спожиті ресурси.

Як раніше писала «Справжня Варта», постачальників води і тепла зобов'язали за свій кошт встановлювати будинкові лічильники.

Але потім мешканці багатоквартирних будинків повинні компенсувати монополістам ці гроші. Таке роз'яснення надало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments