Час консервувати овочі

Середа, 30 серпня 2017, 15:12
Традиційного осіннього спаду цін на овочі, крім помідорів, в Україні не очікується - вони будуть тільки дорожчати, або здешевлення вийде незначним
Час консервувати овочі

За прогнозами експертів, до осені ціни на огірки, перець, кабачки підуть вгору. Частково це станеться через відмову регулювати уряду ціни, частково через імпортерів, частково через різні показники врожайності за областями України, - повідомляє «Справжня Варта»

Виняток - помідори, які подешевшали майже наполовину через гарний врожай – добірні можна купити по 5-5,5 грн/кг, а "на сік" – навіть по 3,5-4.

Директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко радить купувати овочі та коренеплоди зараз, поки ціни на мінімумі. "Подешевшати ще більше у вересні можуть хіба що картопля і капуста, і то не факт, оскільки поки що неясно, яким буде їх урожай. Буряк, морква в жовтні почнуть поступово дорожчати, і до нового сезону ціна зросте на 20% від нинішньої тільки за рахунок витрат на зберігання", – аналізує Дорошенко. Водночас, на думку експерта, поки що варто почекати із закупівлями цукру і, якщо не вдасться купити його на 2-3 грн нижче ринкової ціни у фермерів (які отримують цукор в обмін за здану на цукрозаводи буряк, потім продають на ринках), то брати "пісок" про запас взагалі не варто, адже ціни на нього у нас вже практично світові. 

Експерт агроринків Федір Рибаков радить тим, у кого немає льоху, вкладатися в консервацію – банки з помідорами, кабачками, можна зберігати навіть у коморі. А ціна на них вийде вдвічі нижче, ніж в магазині. Дбайливі господині навчилися зберігати овочі і без погреба, відразу перетворюючи їх на заправку для борщу. "Я закочував в банки овочі для основи на борщовий набір, – розповіла нам Раїса Нікітченко. – Це дуже вигідно не тільки для себе, оскільки вже не перший рік продаю таку продукцію постійним клієнтам", - пише видання Сегодня.

Як раніше писала «Справжня Варта», курятина наздоганяє за ціною свинину. Ціна філе в українському гіпермаркеті дорівняє 103,1 грн. за кілограм.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments