Баклажани, солодкий перець. Ціни пішли вгору

Понеділок, 4 вересня 2017, 13:17
Подоожчання фіксується на опті на 55-75 процентів
Баклажани, солодкий перець. Ціни пішли вгору

Зростання цін мотивується збитками аграріїв та зниженням урожайності на ці культури в південних регіонах України, - повідомляє «Справжня Варта»

Ще минулого тижня, на торгових майданчиках найбільших оптових ринків України баклажан пропонувався за середньою ціною 5-7 грн / кг, то вже станом на сьогодні, середня ціна досягла позначки 10-11,5 грн / кг.

Середня ціна на солодкий перець також помітно зросла і зараз становить 12-18 грн / кг у порівнянні з показником 10-13 грн / кг минулого тижня.

В аналогічний період минулого року, середня ціна на баклажан в Україні перебувала на рівні 2-2,8 грн / кг, а солодкий перець минулого року коштував 4-9 грн / кг, - повідомляє UBR.

Як раніше писала «Справжня Варта»,час консервувати овочі.

Традиційного осіннього спаду цін на овочі, крім помідорів, в Україні не очікується - вони будуть тільки дорожчати, або здешевлення вийде незначним.

За прогнозами експертів, до осені ціни на огірки, перець, кабачки підуть вгору. Частково це станеться через відмову регулювати уряду ціни, частково через імпортерів, частково через різні показники врожайності за областями України.

Також курятина наздоганяє за ціною свинину. Ціна філе в українському гіпермаркеті дорівняє 103,1 грн. за кілограм.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments