Фермери захищають свої врожаї

Понеділок, 4 вересня 2017, 14:08
Групи "швидкого реагування" і антирейдерські фермерські штаби зараз створені по всій Україні
Фермери захищають свої врожаї

До їх складу входять, крім самих агробвиробників, представники правоохоронці і юристи, - повідомляє «Справжня Варта».

Головна мета цих дій - захист селян від бандитів-рейдерів.

«Сьогодні нам треба якомога краще координувати роботу оперативних штабів у всіх регіонах України, налагодити взаємодію центральних та місцевих органів для захисту фермерів. Коли аграрії потерпають від бандитів, котрі зазіхають на їхню землю та врожай, то швидкість та якість реагування - це найважливіше», - наголосив Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час  першого засідання робочої групи по роботі антирейдерськихаграрних штабів.

За його словами, антирейдерські штаби, виключаючи мобільні групи, працюють в усіх областях і уже прийняли близько 3000 осіб. Адреси інших пунктів можна знайти на сторінці Мін’юсту.

Як раніше писала «Справжня Варта», антирейдерські аграрні штаби створені з метою надання юридичної, інформаційної та практичної допомоги аграріям для захисту від незаконного захоплення землі та врожаю(рейдерство). Робоча група під головуванням Степана Кубіва включає представників Мінюсту, МВС та Мінагрополітики, а також (за бажанням) представників прокуратури, профільного комітету Верховної Ради та представники Європейської бізнес-асоціації, громадських спілок «Аграрний Союз України» та «Всеукраїнська аграрна рада», Асоціації «Земельна спілка України», Асоціації фермерів та приватних землевласників України та інших аграрних формувань.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

 

comments powered by HyperComments