"Теплі кредити" на Харківщині. Максимальне відшкодування з бюджетів суми кредиту - 80%

Середа, 6 вересня 2017, 16:03
Таку можливість ОСББ та житловим кооперативам надають державні програми у сукупності з місцевими програми підтримки енергоефективності
"Теплі кредити" на Харківщині. Максимальне відшкодування з бюджетів суми кредиту - 80%

Про це було заявлено на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста, - повідомляє «Справжня Варта»

«За умовами програми, місто відшкодовує 20% тіла кредиту, який надають уповноважені банки, бюджет області - ще 20%, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України - 40%. Таким чином, максимально можливе відшкодування суми кредиту - до 80%. До кінця року плануємо залучити до програми ще низку будинків», - повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Міська програма часткового відшкодування кредитів для ОСББ, ЖК і ЖБК була прийнята рік тому. У 2017 році на її реалізацію передбачений 1 млн грн. На початок серпня були укладені договори з 13 ОСББ і одним ЖБК, що дозволить обладнати в будинках п'ять індивідуальних теплових пунктів, в семи - замінити вікна, в одному будинку - встановити лічильник тепла, провести комплекс заходів з утеплення тощо.   За його словами, «теплі кредити» цього року в Харкові взяли 13 будинків ОСББ та один житлово-будівельний кооператив.

Як раніше писала «Справжня Варта», з жовтня 2014 року і по сьогодні близько 320 тисяч родин скористалися Урядовою програмою «теплих кредитів» на загальну суму понад 4 млрд гривень. Про це свідчать результати моніторингу дії програми, який веде Держенергоефективності.

Зокрема, найбільшою популярністю користується утеплення індивідуального житла. Цим напрямом програми скористалися близько 210 тис. сімей, залучивши на енергоефективні матеріали та обладнання 3,5 млрд гривень.

Також державні банки відновили видачу «теплих» кредитів для населення та ОСББ.

Кабінет міністрів нещодавно додатково виділив 400 млн грн на програму «теплих» кредитів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments