"Бермінводам" повернули землю

Вівторок, 12 вересня 2017, 10:13
Прокуратура виконала припис суду і повернула 17 га землі
"Бермінводам" повернули землю

Цю землю без рішення районної держадміністрації було передано свого часу / У 2005-2006 роках/ до Пересічанської селищної ради Дергачівського району, - повідомляє «Справжня Варта»

Як повідомили у прокуратурі, право розпоряджатися такими землями є компетенцією районної державної адміністрації, а селищна рада, прийнявши рішення про припинення санаторієм права користуватися цією землею, перевищила свої повноваження.

Гектари перейшли до селищної ради, яка у подальшому уклала договори оренди на ці ділянки. Тобто оздоровчий заклад, який де-юре є постійним користувачем землі,  фактично у самого себе орендував ділянку.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура подала до господарського суду позов з вимогами визнати рішення місцевої ради недійсним та повернути державі землі з оренди. Після відмови у задоволені вимог у двох  перших інстанціях справа розглядалася Вищим господарським судом України, який двічі повертав справу в апеляційну інстанцію. Під час третього розгляду в апеляції прокуратура відстояла свою позицію.

Наразі рішення суду реально виконано у повному обсязі. Вартість повернутої землі становить 16,5 млн. грн.

Також прокуратура домагається розірвання оренди рекордної площі землі.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, ще у 2004 році Харківська РДА уклала договір з юридичною особою щодо оренди землі. Проте, як виявилося, договір уклали з порушеннями вимог чинного законодавства, зокрема не додержані процедурні вимоги. За позовом прокуратури у 2008 році його у судовому порядку визнано недійсним. Державну реєстрацію договору оренди скасовано.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments