Приватні підприємці з малою кількістю працівників схильні ухилятися від їх працевлаштування - фіскали

Понеділок, 25 вересня 2017, 19:43
Найбільше зловживань фіксується у торгівлі, громадському харчуванняі, швейному виробництві та сфері послуг
Приватні підприємці з малою кількістю працівників схильні ухилятися від їх працевлаштування - фіскали

До такого висновку прийшли співробітники Головного управління ДФС у Харківській області, - повідомляє «Справжня Варта»

Так, співробітники фіскальної служби  в одному з районів нашого міста, виявили швейних цех. Приватний підприємець в орендованому приміщенні організував виробництво верхнього жіночого одягу. На перший погляд, нічого протизаконного в цьому немає, якби не одне «але». В ході обстеження місця здійснення підприємницької діяльності було виявлено 30 осіб, які й відшивали широкий асортимент  пальто, пуховиків та  курток. На прохання податківців власник не зміг надати документи по їх працевлаштуванню.  

Перевіркою було встановлено, що винахідливий підприємець-модельєр, використував працю жінок нелегально, а отже  ні ЄСВ, ні податок на доходи з фізичних осіб  до бюджету не перераховувався. Встановлену інформацію податківці передали для відповідного реагування до прокуратури Харківської області та Головного управління Праці та соціального захисту населення.

Загалом, інформує начальник Головного управління ДФС у Харківській області Микола Рибаков, в ході проведених контрольно-перевірочних заходів протягом року по області виявлено 428 найманих осіб, які були залучені до діяльності суб`єктами господарювання без оформлення трудових відносин.До бюджету додатково надійшло понад 342,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харкові винайшли технологію перетворення кавового напію на каву.

"Самородки" купували в інеті напій і фасували його під виглядом кави на подальший продаж.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments