Харків'яни продовжують "утеплятися"

Понеділок, 2 жовтня 2017, 14:05
"Теплі кредити" як і раніше користуються попитом в приватному секторі і у об'єднань громадян
Харків'яни продовжують "утеплятися"

Загальна сума компенсаційних виплат за місяць склала 536,0 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта».

У вересні компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами отримали 7 ОСББ та ЖБК області.

Кредитним коштом «ЖБК-98» (м. Харків), ОСББ «ЖК «Гранд» (м. Харків), ОСББ «Вежа-Пісочин» (Харківський район, смт Пісочин), ОСББ «Світанок» (м. Харків), ОСББ «1-20» (м. Лозова), ОСББ «4-9» (м. Лозова) та ОСББ «Харківська, 105» (м. Чугуїв) облаштували індивідуальні теплові пункти з приладами обліку теплової енергії, провели роботи з утеплення стін, у місцях загального користування встановили енергоефективні вікна та двері, а також системи освітлення з автоматичними вимикачами, - повідомили у Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині максимальне відшкодування з бюджетів суми кредиту - 80%.

Таку можливість ОСББ та житловим кооперативам надають державні програми у сукупності з місцевими програми підтримки енергоефективності.

«За умовами програми, місто відшкодовує 20% тіла кредиту, який надають уповноважені банки, бюджет області - ще 20%, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України - 40%. Таким чином, максимально можливе відшкодування суми кредиту - до 80%. До кінця року плануємо залучити до програми ще низку будинків», - повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments