В Україні підготують закон про відповідальність правоохоронців за неправомірні обшуки бізнесменів

Понеділок, 9 жовтня 2017, 14:06
Законопроект готувтаимуть чиновнкии спільно з представниками бізнесу
В Україні підготують закон про відповідальність правоохоронців за неправомірні обшуки бізнесменів

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час круглого столу «Культура доброчесності – як рушійна сила сталого розвитку», присвяченого питанням етичного ведення бізнесу в Україні, - повідомляє «Справжня Варта»

Гройсман: «Коли бізнес помиляється в чомусь, перед ним завжди постає перспектива відповідальності. Але чому ми досі не привели до відповідальності корупціонерів в погонах, тих, хто давить та створює надмірний тиск на працюючий бізнес?  Це треба врегулювати не словами, а конкретними юридичними рішеннями…Тож я ініціюю створення робочої групи, щоб за 2-3 тижні (розробили і) внесли в Парламент законопроект, який передбачає, аж до кримінальної, відповідальність представників контролюючих структур за надмірний тиск до реально  працюючого бізнесу. Ми в Уряді маємо повну політичну волю сформувати такий законопроект, але прошу асоціацію, бізнес - направте своїх юристів, нам не потрібно 20 чоловік, ми об'єднаємося, швидко зробимо законопроект, обговоримо, направимо його в Парламент. Я би дуже хотів, щоби ті, хто насправді заважає бізнесу, ніс за це відповідальність».

Як раніше писала «Справжня Варта», чиновники обмежать пошуки "криміналу" серед підприємців.

Таку заяву зробив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, він звернуся до керівників Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби з вимогою не застосовувати силових методів при перевірках підприємців, в разі відсутності реальних загроз життю службовців, і вибудовувати цивілізовані стосунки з бізнесом.

Президент України Порошенко заявив про наміри захистити середній клас в Україні від неправомірних дій суддів та правоохоронців/ Відео. «Від чого зараз страждає середній клас? В першу чергу – несправедливі суди. В другу чергу – тиск силовиків» - сказав президент.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments