Розмір зимової субсидії буде відбито у платіжках за опалення у листопаді

Вівторок, 10 жовтня 2017, 10:16
Допомогу від держави всім субсидіантам нарахують автоматично
Розмір зимової субсидії буде відбито у платіжках за опалення у листопаді

В Україні офіційно розпочався процес розрахунку розміру зимової субсидії. У жовтні управління соціального захисту населення автоматично розрахують розмір допомоги на опалювальний сезон усім тим, кому у травні цього року субсидію було перепризначено на новий період - 2017-2018 рр. Жодних документів чи довідок субсидіантам повторно не потрібно подавати чи доносити. Програма житлових субсидій максимально спрощена для людей, - повідомляє «Справжня Варта».

Заяву і декларацію про доходи заново необхідно було подати лише сім’ям, які:

- орендують помешкання;

- мають зміни у складі сім’ї - хтось прописався чи виписався за останній рік;

- хочуть отримати субсидію на тверде паливо.

Як раніше писала «Справжня Варта», субсидія нараховується на доходи тільки тих, хто фактично проживає у квартирі.

Якщо у квартирі є прописані, наприклад, діти, але вони живуть окремо, то їхні доходи при нарахуванні субидій не враховуються.

У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають». Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці), (довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments