Споживчі ціни на їжу у вересні виросли незначно. Дещо подешевшало

Згідно статистичним даним, зростання цін на продукти харчування за місяць склало лише 2%, - повідомляє «Справжня Варта».
Найбільше подорожчали яйця, що цілком відповідає фактору сезонності. Разом з тим, так само сезонно подешевшали риба, фрукти, овочі й цукор.
Ріст комунальних платежів у вересні становив 0,4% передусім через збільшення вартості утримання прибудинкових територій. Ріст вартості транспортних послуг на 1,5% спричинене ростом вартості палива та мастил – на 3%.
Про це повідомила прес-служба Кабміну з посиланням на дані Державної служби статистики України.
Як раніше писала «Справжня Варта», купівельна спроможність українців впала на 10%. Продукти за рік подорожчали на 20%.
«Близько 60% покупців зараз економлять, а 8% і зовсім не вистачає грошей на найнеобхідніше», — розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
Крім того, молочні продукти, яловичина, курятина, макарони та деякі овочі з борщового набору: капуста, морква подорожчали на 20%.
Разом з тим у вересні все ще тривало сезонне зниження цін на овочі «борщового набору»:
Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».