Українцям поки що невигідно переходити на "білу" зарплату або докуповувати трудовий стаж

Четвер, 12 жовтня 2017, 10:02
Для більшості не актуально, що буде через 10-20 років, тому що сьогодні важливіше питання виживання
Українцям поки що невигідно переходити на "білу" зарплату або докуповувати трудовий стаж

Такої думки притримується політичний експерт Андрій Вігірінскій, - повідомляє «Справжня Варта»

Експерт вважає, що урядові ініциативи виправдані, однак існує ряд факторів, які заважають українцям переходити на легальну зарплату.

Навряд чи можливістю купити страховий стаж скористається багато людей. За п'ять років стажу потрібно заплатити близько 80 тисяч гривень. По-перше, для цього потрібно мати гроші. По-друге, це мінімальний розмір внеску, і в результаті людині будуть нараховані внески до Пенсійного фонду з мінімальної зарплати. Тобто і пенсія буде теж мінімальної. Сьогодні це 1600 гривень. Тому не зрозуміло, навіщо докуповувати цей стаж,
- зазначає експерт.

Втім, зазначає політолог, законом передбачені соціальні виплати для тих, хто не має достатнього страхового стажу, який людина може отримати, коли йому буде 63 роки.

"Тому для тих, хто зараз працює, потрібно ставити питання про офіційне працевлаштування у роботодавця. Але тоді багато зіткнуться з дилемою, так як збільшаться виплати до Пенсійного фонду і зростуть витрати на комуналку. Швидше за все, багато українців не захочуть переходити на повну офіційну зарплату . Для більшості не актуально, яку пенсію вони отримають через 10-20 років, тому що сьогодні важливіше питання виживання ", - підкреслив Андрій Вігірінскій, - пише видання NewsOboz.org.

Як раніше писала «Справжня Варта», все, що потрібно знати про "зимову субсидію".

Уряд продовжує ро'зяснювати головні зміни у порядку нарахування т.з. "зимової субсидії".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments