Електронні закупівлі зекономили Харківщині мільйони

Четвер, 19 жовтня 2017, 18:31
Всім розпорядникам бюджетних коштів в області спрямували листи з рекомендаціями проводити допорогові закупівлі за системою Prozorro
Електронні закупівлі зекономили Харківщині мільйони

На даний момент в області сформовано 1400 організаторів торгів. За останні 9 місяців було проведено 44 тисячі електронних закупівель на загальну суму 32 млрд грн. При цьому економія склала понад 800 млн грн - або понад 6,5%, - повідомляє «Справжня Варта».

Про це заявив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер у ході п'ятого Всеукраїнського форуму «Forum Zakupki», який проходить у Харкові 19 жовтня.

Беккер: «За перше півріччя було проведено понад 4700 таких закупівель на загальну суму 1,5 млрд грн, економія бюджетних коштів при цьому склала понад 130 млн грн».

Він також зазначив, що електронні закупівлі не тільки дозволили економити бюджетні кошти, а й поліпшили якість підготовки тендерної документації та, відповідно, продукції і робіт, передбачених тендерами.

Як раніше писала «Справжня Варта», всі держзакупівлі на Харківщині будуть проходити через систему ProZorro.

Про таке розпорядження голови ХОДА Юлії Світличної нагадав депутатам облради заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«На початку року глава ХОДА Юлія Світлична чітко підкреслила, що незважаючи на бюджет закупівлі - 400, 500 або 700 тисяч гривень - всі об'єкти повинні проходити повну процедуру ProZorro. Цю вказівку ​​ми будемо виконувати, всі голови адміністрацій знають про це і з січня готують ці процедури», - сказав Євгеній Шахненко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments