Незабаром місцеві бюджети будуть перевищувати державний бюджет - експерт

Четвер, 26 жовтня 2017, 11:33
Такий прогноз надав Президент України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку
Незабаром місцеві бюджети будуть перевищувати державний бюджет - експерт

Цьому буде сприяти ефективна реформа децентралізації. Під час свого виступу Президент П. Порошенко підкреслив, що об'єднані громади автоматично отримують в своє розпорядження 60% від податку на доходи громадян, - зазначає експерт Михайло Кириленко, - повідомляє «Справжня Варта».

На думку експерта, як приклад інвестиційної успішності виділяється Харківська область, якій за допомогою іноземних і вітчизняних інвесторів вдалося залучити в економіку області 270 млн дол. США вже в цьому році.

«Велика частина цієї суми - це інвестиції в реальний сектор економіки», - підкреслила керівник Харківської області Юлія Світлична пізніше в коментарі з приводу минулого заходу.

Як раніше писала «Справжня Варта», Петро Порошенко у своєму виступі на засіданні Ради регіонального розвитку підкреслив важливість сприяння інвесторам на місцях.

Порошенко: "Я хочу наголосити, що кількість новостворених робочих місць має і буде одним із основних критеріїв вашої роботи, шановні і голови адміністрацій, і міські голови. Хто ваші перші помічники в цьому? Інвестори. І ви маєте носити їх на руках, причому  не лише  закордонних, як зараз модно: іноземець приїхав – і квіти, і коровай. А місцевий інвестор – почекає за дверима. Ні. Український інвестор має бути не менше, а може навіть і більше шанований".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments