Як працюватиме податок на домашніх тварин в Україні - подробиці

Неділя, 5 листопада 2017, 13:02
В Україні виникли нові подакткові ініціативи.
Як працюватиме податок на домашніх тварин в Україні - подробиці

Про це пише Маркер.

Згідно до них, громадяни України зобов'язані будуть реєструвати і чипувати домашніх котів і собак, розведення допускається виключно породистих тварин, а ховати домашніх улюбленців – можна буде тільки на спеціальних кладовищах.

В основу законопроекту лягла повальна реєстрація усіх тварин – диких, бездомних і домашніх. За «вільних» тварин доведеться платити місцевій владі, а за домашніх – власникам.

У спеціально створену електронну базу потраплять всі тварини старше двох місяців. Тільки що купленого вихованця потрібно буде зареєструвати не пізніше, ніж через 5 днів. А при переїзді потрібно буде в обов'язковому порядку повідомити ветеринарну службу, причому теж у 5-денний термін.

Після реєстрації тварині буде привласнений номер, який потрібно буде прикріпити до нашийника, причому — не лише собаки, а й кота.

Законопроектом передбачено й інші заходи, зокрема стерилізація всіх – і диких і бездомних, і домашніх. Розведення безпородних домашніх улюбленців заборонять, а породистих тварин можна буде розводити лише у племінних розплідниках і кінологічних клубах з ліцензією.

За реєстрацію домашнього, або безпритульної тварини передбачений збір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, округленого до найближчих 10 грн (на сьогодні – 160 грн, у наступному році — 180 грн).

За внесення змін до запису електронної бази, в тому числі і за виправлення технічних помилок, допущених з вини заявника, потрібно буде заплатити збір у розмірі 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних, округленого до найближчих 10 грн. (в 2017 – 60 грн, в 2018 – 70 грн).

Окремо в документі вказані правила похорону. Після смерті кішки або собаки господареві потрібно буде повідомити про це свою ветеринарну клініку, і здати труп тварини разом з паспортом і номерним знаком на жетоні. Ховати тварин планується виключно на спеціальних кладовищах і в крематоріях.

Саме поліцейським доручать перевіряти, наскільки сумлінно кіт носить нашийник і не сталося у собаки «незаконної» вагітності.

За словами ініціаторів законопроекту, новий податок – це щось на зразок страховки на випадок, якщо людина захоче позбавитися від обридлої домашньої тварини, викинувши її на вулицю.

comments powered by HyperComments