Харківський політехнічний інститут отримає позику на енергоефективність

Четвер, 9 листопада 2017, 12:03
Цей виш включено Міністерством освіти до семи українських вишів до відповідної фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком
Харківський політехнічний інститут отримає позику на енергоефективність

Загальна вартість проекту – 160 млн євро, - повідомляє «Справжня Варта».

Скільки з них отримає саме Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», поки що невідомо.

 З цих 160 мільйонів120 мільйонів кредиту надає ЄІБ, ще 10 млн – це інвестиційний грант Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а залишок у 30 млн погодилася надати як позику Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO). Кошти кредиту залучаються на 20 років з 5-річним пільговим періодом.

Загалом роботи планують провести в 147 будівлях вишів, вони будуть спрямовані на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання.

За підсумками проекту університети-учасники мають досягти найвищих освітніх та дослідницьких стандартів, покращити власну матеріальну базу та значно знизити рівень енергоспоживання.

Угодою також передбачено другий етап проекту, спрямований на покращення енергоефективності та придбання обладнання для наукових лабораторій університетів. Конкурс для відбору його учасників МОН оголосить найближчим часом, про що буде повідомлено додатково.

Як раніше писала «Справжня Варта», американський професор став почесним докторантом Харківського політехнічного інституту.

У 2006 році професор Надер Енгета увійшов до топ-50 лідерів у галузі науки і техніки за версією журналу Scientific American. Він є членом семи міжнародних науково-технічних товариств та отримав почесні докторські ступені в Університеті Аалто (Фінляндія) та Університеті Штутгарта (Німеччина).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments